a la morberg
Idag har JAG gjort musselsoppa på jobbet. INTE illa pinkat va? Fast jag hade handskar på mig för jag är ju inte vidare förtjust i skaldjur o det luskade rutten fisk verkligen.
Det var ett enkelt recept som Per Morberg hade gjort
Antal portioner 4
Det var ett enkelt recept som Per Morberg hade gjort
Antal portioner 4
Färdigt på: 30 min
Ingredienser
1 kg musslor
0.33 purjolök
1 morot
4 schalottenlökar
4 vitlöksklyftor
0.5 dl olivolja
4 dl vitt vin
5 dl vispgrädde
salt och peppar
1 lagerblad
1 kvist timjan
Gör så här
1. Skrapa och tvätta musslorna noga, se till att inga musslor är öppna eller är trasiga.
2. Skär alla grönsaker och lökarna i fina bitar à 0,5 cm. Hetta upp en kastrull.
3. Häll i oljan och musslorna. Rör om och häll i vinet, grönsakerna och grädden.
4. Rör i kryddorna, salt och peppar, lägg på ett lock och låt musslorna koka tills dom öppnar sig. Serveras ångande med hackad persilja.
Kommentarer
Trackback