a la morberg

Idag har JAG gjort musselsoppa på jobbet. INTE illa pinkat va? Fast jag hade handskar på mig för jag är ju inte vidare förtjust i skaldjur o det luskade rutten fisk verkligen.

Det var ett enkelt recept som Per Morberg hade gjort

Antal portioner 4
Färdigt på: 30 min
Ingredienser

1 kg musslor
0.33 purjolök
1 morot
4 schalottenlökar
4 vitlöksklyftor
0.5 dl olivolja
4 dl vitt vin
5 dl vispgrädde
salt och peppar
1 lagerblad
1 kvist timjan

Gör så här

1. Skrapa och tvätta musslorna noga, se till att inga musslor är öppna eller är trasiga.

2. Skär alla grönsaker och lökarna i fina bitar à 0,5 cm. Hetta upp en kastrull.

3. Häll i oljan och musslorna. Rör om och häll i vinet, grönsakerna och grädden.

4. Rör i kryddorna, salt och peppar, lägg på ett lock och låt musslorna koka tills dom öppnar sig. Serveras ångande med hackad persilja.


Kommentarer

Designen är gjord gratis av: Designbloggar

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0