nattablogg

tjoho, här sitter jag i min ensamhet :) nja inte riktigt. Ovanligt att jag är såhär pigg klockan 12 på natten, antar att det är SOLEN som gör att energin är på topp och härligt är väl det.

Satt och funderade på vad jag ska göra sen när jag inte har ngn häst att rida? Ja det kommer bli tomt som sören, men o andra sidan med två jobb med tider från 12h - 15h pass så har man väl inte så mkt fritid antar jag. Oavsett om R inte var ngn topphäst så kommer jag saknar honom, vi har utvecklats och lärt oss massor tillsammans oc det är jag stolt över!


Sötnöt blev glad att bli av med täcket idag efter ridpasset. 23 grader var det i Kristianstad idag och värmerekord i Sverige hörde jag! Inte illa. Skönt att slippa ett vintertäcke, inte riktigt schysst att gå med tjockt fodrat vintertäcke i den värmen. Han var så glad när han kom ut i hagen




det är över nu

Helgen av tre dagars ledighet är snart slut. Men vilken fantastisk helg, nu väntar en vecka av dubbla jobb.

Fredags: Mys pysseldag, när Johan kom hem åkte vi till Volvo och hämtade VÅR BIL! :) Åkte vidare till johans pappa och käkade middag med hela familyn. Hem och sen var vi trötta.

Lördags: Upp tidigt, var hos Emma 8,30 och gjorde mina naglar, lila glitter SKITSNYGGA. Vidare til stan och träffa Lotta och evelina, fikade på stan, supermys! Hem och till stallet, sen var det hem igen och göra vid sig och vidare till Julia där vi hade tjejkväll och käkade!

Söndag: DEEEEG dag, sov länge till halv tio, åkte o köpte frallor så det blev god söndagsfrulle, vidare till stallet och red ut idag! Så mysigt i det härliga vädert.



Jag innan jag drog till Julia i lördags :)



Malin :) provade de nya Xider, pineapple nettle, SJUKT GODA rekomenderas verkligen



Julia och Mathilda



on work

snart är det dags för BB. ;)

Idag har varit en innehållsrik dag.

Åkte hem till jeanette imorse och åt frukost och solade mig på verandan, så skönt! Var ute och gick en timme och såklart fick jag tji för det, två blåsor på vardera fot, inte OK! Åkte och visade Rolle för kunder idag, gick bra han uppförde sig exemplariskt! Får se tror inte det blir ngt tyvärr.
Hem och laga mat till mannen och mig och sen latte från Bagles och sen drog vi till Åhus och gick i hamnen, så mysigt, Pråmen hade öppet men vi var så mätta efter mat och kaffe att ingen orkade glass haha.


Mys på verandan med pommes :)



Nu är jag på jobbet och slutar 10.00 imorgon, sen blir det parken med Evelina då vädert ska bli fint imorgon med



.

terapi är bra för själen.

JA! framsteg

Två köpare på R. En kvinna från Stockholm som kommer på måndag och en som kommer från Helsingborg som söker en allroundhäst att dela med sin dotter! Perfekt, hoppas på visning i helgen då! Spännande!!

Igår skrev vi på lånet, på MÅNDAG är jag stolt ägare till Volvo V50 T5 AWD Buissniess plus  TJOOOOHOOOO



Om 5 timmar slutar jag och då börjar min helg :) avis? Nej jag har förtjänat det, nästa vecka jobbar jag 7 /7 dagar varav en dag blir 29 h i streck (jour inräknad då jag sover) men dock fortfarande PÅ JOBBET. Najs med tanke på att det är storhelg bland annat.

Imorgon blir det att åka till stallet på fm, in till Telenor och lämna in en sleten lur så man kan få ett nytt case och skyddsplast till min Iphone. Städa och fixa och ha myskväll med sambo med goooood mat. Ska kika på lite recept idag. Lördag, stallet fm, till museet med Evelina o Lotta kl 12.00, göra mina naglar 14.00 och sen hem till Julia då det är tjejfest med mat och dricka!
Söndag: Söndagsmiddag hos Jeanette och eventuellt åka till Skyrup beroende på väder :) Ja men det låter som en bra plan !


God dag

Väldigt lugn början på denna dagen, sovmorgon till 8.00 sen i duschen o mot jobbet. Haft väääldans lugnt fram till 13.00, kollat TRE avsnitt BB :)



Visst har mitt hår blivit snyggt? Jättesnygg blond färg och slingorna gör att det inte blir så fejkblondt, riktigt nöjd är jag. Mitt hår har vuxit mycket och blivit tjockare. Tack vare att jag bara använder frisörshampo och balsamsprey som reparerar och gör kvalitén bättre!


Lite bilder på vår lägenhet


Hallen


Köket



Öppen planlösning matplats vardagsrum &kök. VÄLDIGT LUFTIGT och fräscht



Tegelvägg och väldiiiigt högt i tak, därav inga gardiner för jag tycker det är snyggt och stilrent utan pga av att fönsterna är så stora och fina



Liten del av vårt master bedroom. Sängen ser jätteliten ut haha, bilden gör inte det riktigt rättvist.


Min Hollywood spegel som jag står och sminkar mig vid varje dag, VÄDLIGT praktiskt med lampor i spegeln. Glas dusch och tvättmaskin + torktumlare men det vet ju alla hur det ser ut ;)
Här bor vi :)


Nu ska jag återgå till jobbet och kolla på film. " Once" heter den


haj o ivaj

ja det tog inte många timmar innan man sålde x10 :) najs.  fick väldigt många mail, men så ringde en kvinna och bestämde sig och då fick hon den! Fattar inte varför inte folk ringer, så mycket smidigare än att hålla på att maila o ha sig, först till kvarn it is!

Men en stor fet diss till Kristianstad automobil

Vill de sälja bilar eller inte? Jag ringde i MÅNDAGS och reserverade bilen, då den säljaren var ledis som vi pratat med så gick han in i hans dator och la reservationen där och tog mitt nr och sa han skulle ringa upp mig IGÅR. NU är klockan 16.19 och fortfarande ingen som har ringt. Jaha? Vill du sälja ngn bil eller? Det är nog inte så att han har missat det när han har gått in i sin lilla dator. Sjukt dålig stil tycker jag, såklart har jag inte hans visitkortför det ligger hemma, men funderar på att ringa Volvo och få det.

lunchat



varit på hob, house of bagles och köpt en sallad till lunch, stans GODASTE sallader! Jobbar ju till 21.00 ikväll och jag hade ingen lunch med mig idag.

Har lite bekymmer med min dator som inte rikigt vill samarbeta med mig, youtubeklipp och typ bigbrother osv, så fort det blir reklam eller paus sen går det inte att playa igen. jo från början, till första paus sen tar det stopp, jätte märkligt. Får be min köra tekniker till sambo kolla på det ;)

Gjorde vid mitt hår för ganska exakt en vecka sedan idag, syns kanske inte jättetydligt men suttit och lket med min nya leksam på jobbet hahah :)

älskar verkligen min Iphone 4:a, ångrar inte den en sekund! Så simpel och lätt, Linn sa att ja 4:an är ju stort sett som ett modem, bara att koppla in och så vips är man uppkopplad på internet. SMIDIGT
Men hur vänder man på bilderna? hm.. Kluring

Nu har jag lite chill till 15.00.



besöksrekord

spännande :)

Igår var jag o johan hos Jeanette och åt middag, innan dess skulle jag och Emmy bara gå in till Linn på Telenor och kolla lite med iPhone osv. Slutade med att jag gick därifrån med en Iphone4 :) heeeey, hade ju tänkt vänta på 5:an , men hon sa att det blivit förseningar och att den troligtvis inte kommer iår till Sverige, prel ska den släppas i september i USA. Men jag är supernöjd iaf!! Fick låna ett rosa skal av Emsan sålänge,s ka inte och lämna in en gammal överkörd mobil som linn sa haha så får man värdecheck på 250:- så jag kan köpa ett case och skyddsplast.



En sten har också släppt från mina axlar, det känns så skönt att jag tog steget och valde göra detta, jag kommer inte längre, och jag tjänar inget på det. Så det är mitt beslut och det står jag fast vid.

Och imorn kommer bilen! Åh vad roligt, mindre kul att man jobbar 9.30-21 då bara.... :/

Ingen som är sugen på en vit Experia X10? Hojta isf till bara för jag ska sälja min, riktigt bra smartphone med superbra kamera (nästan alla foto jag har är taget med den)

Syrran ska ha ett sotrt tack för att du alltid finns och att du alltid kan göra så man blir pepp BIG LOVE <3


mysdag

varit ledig idag med, spenderat tiden med massa saker som måste göras.

Var i stallet och longerade ett ordentligt pass på R idag, har även skrivit om annonsen på honom och gått ned i pris. Nu hoppas vi att fler nappar! Handlat massa mat idag och ska ut och powerwalka med evelina nu och ikväll ska vi på middag hos Jeanette. :)

Idag fick Rolle gå ut i hagen utan täcke, det var så himla kvavt i luften och mamma var inte hemma idag när jag skulle hämta regntäcket så tyckte det var för varmt att han skulle ha vintertäcket på sig, men det åker på ikväll igen.



Tyvärr är väkdert inte lika mysigt idag, ingen sol även om det är skönt i luften! Jag vill ha riktig våååår nu så man kan börja använda lite vårkläder!



Hemmaefter en lååååång dag

puh, sitter i soffan o är lite trött ska erkännas. Ont i häcken med haha, det blev ett långt ridpass för Rolle idag.
Han skötte sig relativt bra, första rundan så blev det tre stopp!!! Ett som jag själv red som en kratta på , ett svart ganska spektakulärt hinder som han verkligen TVÄrnitade på men sen hoppade och ett hinder jag inte ens kom i närheten av pga av den lilla dammen som var på banan med stenar och grejer runt om, och bredvid stod det ett litet räcka, men jag satt ganska löst ska tilläggas haha..

Andra rundan hade jag suttit på ett bra tag och det var lite ooganiserat och man startade lite som man ville typ så jag hoppade först när det höjdes och då hade man väl ridit i ca 1h och 15 min, så rolle var lite trött och seg. Men han skötte sig galant, och gick runt banan, rätt så lång bana med 11 hinder och 13 språng och så är det ju inte den "lill" banan, 100-x70 gör att man har lite yta att röra sig på. Hade en linje som inte kändes så bra ridmässigt lite av och på så o han blev lite spänd så den linjen tog vi igen så idag blev det mycket hoppat, men det känns bra. Kände hur mycket ben man behöver på honom och att man hela tiden måste vara beredd och vara på med ben och säte. men när det funkade så var det en skit najs feeling :)



såklart inget batteri på kameran idag... typiskt at tjag inte kollade det. Men inget att göra åt, får bli till i helgen istället!

Nu ska jag ha soffmys!


Ledig. Eller?

JA ledig från jobb men inte ledig från allt annat. Tusen saker för mig idag, det bär minsann av mot Skyrup idag :) uppvärmnng för helgen i Råby, vill att han ska bli avslappnad och inte vara så spänd han har varit de senaste tävlingarna. Hem och köpa present till Moa som fyllde 1 igår, kalas ikväll och sen kanske vi ska hinna med ett bankmöte också. JA gisses. Hoppas lånet går igenom, då blir man ägare till DENNA bilen



Fast med två fasta inkomster ska det ju inte vara några problem, det är ju inte så att vi är underbetalda precis ;)
Då kanske bilen kommer redan till helgen , vem vet?

Nu ska jag försöka slänga i mig lite frulle, på med ridkläderna sen mot stallet! Ska ta massa bilder idag, tyvärr ville inte solen visa sig men jag är lika glad för det idag :)


sälja häst...

Det råder väl knappast några tvivel om att hästmarknaden i dagsläget är STOR. Om man inte har någon egen häst så behöver man i dagsläget inte köpa egen häst för att få tävla och rida. Jag tex har ridit "andras" hästar från och till i ca två års tid sedan jag sålde min häst pga studier. Idags läget har jag fast jobb men nu har man prioriterat andra saker, fin lägenhet, bil mm. Då blir det tight att få ihop en ekonomi till egen häst, och pga överskottet på hästar, folk får ändrade livssituatioer, man börjar plugga,byter jobb osv kanske man inte har tiden som man hade innan och folk låter då andra tävla och träna deras hästar för en eventuell försäljning eller så behåller man samarbetet om man trivs så. Den hästen jag rider och tävlar har vi satt ut på annons nu och inga svar!
Det har nog inget med hästen i sig att göra utan om man går in på hemsidor eller läser ridsport finns det sida upp och sida ner med MASSOR av annonser som strömmar in varje dag. Inte konstigt hästar säljs till vrakpriser eller helt enkelt inte blir sålda.

Har ni några tips och knep på hemsidor eller hur man kan göra för att effektivisera försäljningen? Såklart  uppmanar man folk i sin omgivning och annonserar. Men när man väl bestämt sig för att sälja vill man att det ska gå relativt snabbt. Det har alltid mina försäljningar gjort och det är jag glad för.


Tex här är en häst som de begär lika mkt som vi begär för Rolle.

Typ: Stora hästar -  Inriktning: Hoppning -  Kön: Valack Val, e: Voltaire – Robin Z. En mycket snäll och väluppfostrad häst både i stallet och på tävling. Vinster och placeringar samt rutin i mängder till och med 145 klasser. Mycket lätt och okomplicerad att rida både på marken och på hinder. Enkel att klippa och sko, lastar sig själv. Säljes i full tävlingskondition.


Denna hästen har vinst upp till 1.45, min häst är startad 1.10 med goda resultat. Här står förvisso inte ålder på hästen men vi begär samma summa. Så jag förstår om folk hellre nappar på denna annons då hästen är mer utbildad och man lätt kan börja "klättra" i klasserna.

Ja vem har sagt att det någonsin skulle vara lätt med hästar?


skyrup?

jaha frågan e om man ska åka till skyrup på pay and jump imorn? Det är ju tävlingar där nu hela helgen och jag vill sååå gärna hoppa på deras fina bana.


Behöver ju ngn som följer med bara... J jobbar och kanske E med.... hur gör jag då?!


Lånad bild från

http://www.awsporthorses.se/


långledig

Långledig tills lördag. FIIIINT. alltså har jag två dagar till jag är ledig, tur man har grejer för sig för jag känner mig helt fullbokad!

Red på utebanan igår och trimmade lite på småhinderna, Rolle är inte inne i någon flowperiod, han var livrädd för hinderna som var 50 cm höga och bara larvade sig. Jättesegt, men i slutet var han avslappnad, så det blir väl att hålla på med det ett par dagar i veckan. Idag ska han gå lite bomövningar tänkte jag. Det blåser rejält ute men jag hoppas kunna rida på utebanan ändå.

Igår var jag och gjorde vid håret på PiNK hos världens bästa Dzenita. Blev riktigt snyggt, köpte även till silvershampo och ett balsamsprey från Schwarzkopf som luktade gudomligt gott.


Ifjol sommar hemma hos Jennifer Norrman

Idag blir det frukostdejt med tjejerna för nu beger jag mig till stallet och klockan är 8.01 nu :)
så beräknar vara klar tills tio iaf, ikväll ska jag och Johan och kolla på ny bil det blir en sådan här






Igår kom mina goda nyheter som jag aldrig trodde skullle slå in men jodå Fröken Gustafsson, here we COME!


omtumlande helg

ja det kan man verkligen säga. Jag är glad att vi alla är välbehållna och inget värre hände.

Var på väg hem från tävlingen i Malmö och känner hur bilen vibrerar/slår mot ratten. Tycker det känns jättekonstigt men tänkte ja vad ska jag göra  jag har inga verktyg och kan typ inet om bilar vi får hoppas vi klarar oss hem. När vi kommit ut på E22 vid ombyggnaden i Rolsberga och där det blir 50km/h saktar jag ner och känner hur hela bilen nu skakar, i sätet, under gaspedalen mm och Emmy säger att detta är inte bra Gabbi. På bara ett par sekunder så åker vänster framdäck av på bilen så bilen åker ner åt vänster och jag panikbromsar samtidigt som bilen drar åt andra hållet. Där är ett dike ner eftersom de håller på att bygga om. Väl får vi stopp på bilen och går ut och sätter på varningsblinkers o triangel. Jaha däcket då? Letar som tokar och hittar det ca 300 m iväg, nu börjar det knixiga. Vi står i en ombyggnad där det redan är skymd sikt pga grävmaskiner mm, jaha ska två blondiner ut och dirigera trafik? Nja knappast tror inte de hade brytt sig ett skit om oss. efter ca 15 min kommer poliserna mes blåljusena på hej o hå haha. De var jättesnälla och vi förklarade vad som hänt och de börja dirigera trafiken, ringe Fabian som var på väg ner med V70 med tanke på att vi förmodligen inte kunde köra BMW hem igen. Börjar planera med poliserna om att stänga av E22 en kort stund för att kunna lasta ut Rolle och koppla på ny bil och bärga hem BMW:n. Men som tur är får vi på däcket och slipper allt detta. Bärgaren och poliserna sa vi hade änglavakt att det hände i så låg hastighet, hade vi kört i 80 hade vi förmodligen voltat med släp och allt och vem vet ad som hade hänt då? Puuuuh. Hem kom vi alla och Rolle tog nog det lugnast av alla, stod o käkade hö hur lugnt som helst. Skönt.


Här står jag o pratar med alla tusentals människor som ringde.

En annan rolig sak är att vi träffade Emmys gamla häst Falle på tävlingen! Vad är oddsen liksom?!


Nu har jag varit i stallet och mockat på morgonen, jobbar nu 10-21 ikväll och såg imorse att hinderna har kommit fram på utebanan! WIIIIIE. Träning på torsdag!


Jag o Rolle på tävlingen



fix o trix

Bild bomber sen jag la in massa bilder från min X10 som snart ska ersättas med Iphone 5 :) WIIIIIEEEE





Mountain horse tröjan som är wet and dry funktion på





Fiiiina Rolle i ridhuset




Jag nu innan Challes fest, tog mina Laila Bagge smycken örhänge och armband, sjukt snygga eller hur?!





Gråa chinos från Vila och skjorta från Esprit.




Vilken lördag :)

Har precis kommit från stallet, hästen gick faktiskt förvånansvärt bra idag med, tredje dagen på rad :)  Det tillhör inte direkt vanligheterna. Men nu har jag ridit med spö också alla dagarna, han skärper till sig avsevärt då. Så det får följa med på tävlingen imorn med.

Nu ska jag göra vid mig sen ska vi på kalas hos bästaste johan syster som fyller år! Mys med barn och god mat. Ev hem till Eve en sväng som har förfest med tjejerna.

Jag han en plan. ;) Har redan fått ett erbjudanade om att rida och tävla en häst men det ligger ett annat alternativ på g och lutar. Vi får se, det avgörs väl i nästa vecka.

Bildbomb




Dressyrhästen har blivit hopphäst. :)


Lite kul med alla kommentarer man fått haha.

äntligen fredag


PUUUHHH. Det har varit en minst sagt tuff vecka, jobbat tre nätter och inte hunnit med att sova dagtid innan det var på det igen. Men det har varit en effektiv vecka.

Nu ska jag traska till staden och posta min Ipod som jag sålt, sen ska jag upp till Studio Pink och ändra min tid för jag ska hoppa in o jobba på tisdag istället för onsdag.
Åh vad jag längtar tills jag ska bli fin i håret, utväxt är INGEN höjdare.

Red med Elin i ridhuset idag, hästen var FIN! De har satt upp en mini sarg som han förståss blev livrädd för, haha så söt. Elin frågade om han var lika tittig på hinder men det är han ju inte, han hoppar alla typer av hinder vattenmatta osv utan problem, det är bara allt annat som är läskigt.

Idag blir det fredagsmys med min sambo. <3

Kanske ska slänga i mig ngt att äta? Har inte ätit sen innan jag gick till jobbet igår 20.30, inte så bra. Ska inom BoRett och kolla om jag hittar något fint, har ju presentkort där :) Åhhhh shopping är terapi för själen eller hur ;)

. Åh vad jag vill bli så brun och fräsh NU!