mobilblogg

Heeeej. På väg hem från ullared. Har gjort en hel del fynd, bla en mountain horse tröja som andades. Sjukt bra till sommaren. Igår fick jag goda nyheter och en person som jag träffat för väldigt många år sen gav mig väldigt fina lovord. Det värmde, jag vet att jag har tagit mig långt på mina egna erfarenheter och min utbildning och vad jag lärt mig kan ingen ta ifrån mig. Så ni som tror socionomyrket är att man sitter på en stol hela dagarna kan ju lyfta på röven och ta reda på vad det egentligen handlar om. Har haft en awesome dag iaf och snart går jag på sista jobbnatten sen är jag låååång ledig. Tävling med sis i helgen. Vilken combo vi är. Bäst alltså.

tisdag.

vilodag för Rolls idag. Tävlingen i
Örestad
ligger på söndag så det blir hård trimmning ons-lör

Idag har jag varit på Nova Lund med Lotta en snabbis. Det blev i princip Gina bara :) köpte ett baslinne, en tröja en klänning.  Hittade ju mina ÄLSKLINGSjeans Nudie på JC på typ 50% häromdagen så jag e nöööjd.

Ikväll har jag fodring i stallet så det betyder att jag sticker dit lite senare. Eftersom han ändå har vila så gör det ju inget. Gjorde faktiskt en kanonrunda i Trolleholm. 8 fel resultatmässigt men ridmässigt bra, lite kluriga linjer, ridhuset är inte så stort så hinderna kom snabbt. En skitnedslag, bommen rullade fram och tillbaka för att efter typ 6 sekunder falla. Sista hindert var kombinationen som ryttaren hade för dålig galopp in i och fick med insprånget. Annars en kanonrunda!

Hoppas det släpper till i helgen nu, hade varit skönt med en nolla.




Tävling imorn

Imorgon är det tävlingsdax. Trolleholms RF

1.05 och 1.10.

TAGGAD! Det ska bli skoj, förra tävlingen var väl inge vidare, eller jo mne första klassen var han väldigt oengagerad och rev 4 hinder. INTE OK.!!! 1.10 taggade jag på honom och var på han mer att han måste vara uppmärksam. Nolla fram till ett helt vanligt räcke där det tog tvärstopp. TRE gånger. Väldigt märkligt tyckte jag, mycket kan man säga om Rolle men stoppar gör han ytterst sällan. När vi lastade in kallade domartornet på mi gi högtalarna. Så jag gick till insläppet och pratade med överdomare Peter Andersson.
Han frågade om det var jag som startade först på fuxen. Han berättade då att det varit en solkatt bakom det räcke där jag stoppade ut mig, eftersom de inte stängt porten. tre ekipage efter mig hade också stoppat ut sig på samma hinder. Så jag fick möjligheten att starta om, men hade redan lastat in och var ändå nöjd med resten av banan. Så fick som kompensation startavg. tillbaka. Alltså för att vara en LOKAL tävling CRED till ESLÖVS RF.
Lite bilder sen Elsöv.




Tusen tack Sara för bilderna!




KATASTROF

internet har legat nere på jobbet! Så därav dåååålig uppdatering.

Förkylningen börjar äntligen ge med sig, och vad händer då? JO det börjar SNÖA efter 1 månads uppehåll och till och med härliga 12 + hade vi förra veckan. Jag hade tänkt ut och powerwalka nu på morgonen men den lilla planen sprack.
Jag är ledig hela helgen och idag :) Så jag ska

  • Åka och handla lite nu på morgonen
  • Lägga ut annonser
  • Hämta mina Tretorn stövlar
  • Åka och rida och packa till tävlingen på söndag
  • Hem till mamma och fota mitt tävlingsskåp som jag också ska sälja

Tränade i tisdags. Det var en rejäl träning må jag säga. Åkte inte till Stefan pga av den sporadiska träningen den veckan då jag jobbade så mkt. Så bad jenka komma o trimma på lite gymnastik. Det blev minst sagt trimmande. Men gud vad hästen har utvecklats! På bara en vecka har han blivit mkt stabilare och bakdelen börjar nu hänga med och han smiter inte udan jobb lika lätt.
Summa sumarum, en bra träning. Jag måste jobba på FRAMÅT i galoppen så jag inte sitter och plockar ihop för mkt och inget kladd innan hinderna, ligger jag fel så gör jag det. Ska försöka ha ett bra flyt i helgen :)



ciao så länge

weekend of hell is over

så ja då är min helg bestående av 36 h jobb slut. Men jag är inte slut! Jag är pigg! klockan är halv åtta och jag funderar på om jag ska ut o gå en sväng? Sen slänga in mina saker jag ska sälja på Tradera och sen åka till stallet och lämna min *Tretorn stövel. Ja det låter väl som en plan?

Eftersom jag jobbat på annan ort i helgen gör det att ajg har ca 1h resväg med tåg och har därför inte kunnat rida på lör sönag. Så jag är sååååååååå sugen på att rida idag, ska ta foto på våra fina speglar idag :) Sen ska jag trimma lite gymnastikhoppning hos J imorn och sen trimma trimma trimma resten av veckan sen e det tävling på SÖNDAG! WIIIIE

Solen var åtminstånde framme. Mer än var den är idag :(


En tidig morgon :)

jag avskyr detta

åhhh vad det fan inte finns ngt värre än ret hosta. Jag har inte kunnat sova inatt utan varit uppe o rännt och inte fått ngn ro. Tog bisolvon å som tur var hjälpte det! Sen var det snö/regn/blåst väder idag. INTE speciellt trevligt så istället för att rida på utebanan fick de bli ridhuset. VILKEN överraskning jag fick, jag trodde inte speglarna var SÅ stora.
Jättefint med alla speglar har det blivit och man såg helbild. Det gör så mkr mer än att bara se sig själv och typ hästens huvud, nu kunde jag se hela hans kropp och hur han jobbade. Det var en mkt trevlig häst att rida idag.

Tog aldrig ngt fota men ska göra det imorn LOVAR! Då ska jag befinna mig i stallet o6.30, yes helt riktigt. Puhh jobbar sen 8.30-21 FRE-LÖR-SÖN . :( Blir inte mkt att umgås med varken johan eller vännerna

Har planerat tävlingskalendern lite så gått det går med tanke på jag jobbar varannan helg.

Så här ser det ut.

Söndag 20 mars Eslöv 1.00-1.10
Lördag 26 mars Trolleholms Rf 1.00-1.10
Söndag 3 april Örestads RF 1.00-1.10
Vila helgen efter
Lördag 16 april Råby rf


fredag 22 Munka Ljungby (preliminärt)
Lördag 30 april Ringsjöns R
f

Rolls i somras



Finaste Tiffón <3

Jag saknar dig. Jag hoppas du har det bra där du är nu


Äntligen...

Imorgon är jag ledig. JAAAAA!

Tusen saker att göra.

Såklart så är hindermaterialet på Willands innomhus och det som står ute är tävlingsmaterial o det får inte användas om det inte är tävling, men jasg vill ju rida på utebanan imorn! Men jag orkar ju inte asa u allt innifrån för att sen tillbaka med det igen. Hm så det får väl så snällt bli att rida i ridhuset imorn. Men förresten så har de satt upp nya speglar på långsidorna så det ska bli spännande att se. Jag har verkligen saknat det på Willands.



Bild sen i somras.

Veckoplanering

torsdag: Rida med bommar och cavaletti
Fredag: Lösgörande arbete på utebanan
Lördag: Skrittrunda
Söndag: Tempoväxlingar och cantra i galopp ute i skogen


sjukstuga.

sry. Gick och blev sjuk efter helgen, antagligen pga det fina vädert och att man då lätt klär av sig..... Dumt. Nu sitter jag med förkylning och hosta och en kropp som är uttömd på energi. Jag hade ju ställt klockan på 7.00 imorse för att åka till stallet o rida innan jobbet, men icke sa jag när jag vaknade. Jag åker dit ikväll efter jag slutat.

jag har iaf fått mig fina naglar :)

Åh jag fick avi om mina kläder från HM

Vad tycks?

En svart spetsklänning med men jag hittar inte den på hemsidan :(

Nu har jag hunnit o handla lite på Willys hemma, hade ingen frukost hemma så det blev massa gott o lite onyttigt haha. Muslin jag köpte var däremot inte så god. Ska göra som Johan o göra min egen..

hm, då börjar jag jobba om 30 minuter. Hoppas jag är lite piggare ikväll så jag orkar rida, tränade markarbete igår o det gick väldigt bra. Tävlingen är ju nästa helg så det var ju fö väl att jag blev ssjuk nu och inte nästa vecka.

Idag lutar åt en vila för Rolle, imorgon blir det trimmning på bommar på utebanan. Fredag vila pga av att jag jobba 8.30-21.00. Lördag och söndag blir det lite lösgörande arbete. Trisst när man inte har vanliga arbetestider och kan anpassa ridningen som man själv vill. Men men, what to do?

utmaning

Tre  jobb jag har haft: vårdbiträde, ledsagare, bageriassistent
Tre platser jag har bott på: Kristianstad, Kristianstad & Kristianstad....
Tre saker jag gillar att se på TV: The City, Greys Anatomy, Two and a half men
Tre favoriträtter: Korv stroganoff, tacos, en riktig köttbit med grönpepparsås och klyftpäror
Tre platser där jag helst skulle vilja vara just nu: USA, thailand eller Karibien
Tre personer som jag hoppas kommer att anta denna utmaning: Någon av mina vänner eller vem som helst.....



tradera...

Åh, jag har blivit beroende av tradera. Och Hm. fan. Det blir dyrt, jag köpte ett par svarta converse :) Jag hade tydligen slängt mina första beiga, de hade typ gjort sitt :) Och ifjol köpte jag ett par rosa och när vi var i egypten köpte jag ett par röda. FYYY vad jag nu ångrar att jag inte köpte typ 10 par converse där, de kostade 50:- PINSAMT billigt....

Och så köpte jag ett jättefint schabrak häromdagen som jag ska hämta ut imorn.



kan man annat än ÄLSKA Converse? NOOO

Jag har fortfarnade inte alls kommit på vart min kamera kan ha tagit vägen, letade imorse men hittade inte den, ska ju ta foto på det som jag ska sälja, har verkligen gjort en garderobsrensning med allt från kläder, skor till hästsaker. O min fina balklänning, men som sagt den ska ju inte användas mer så onödigt den hänger i garderoben....

O jag har hittat ett par fina Tekna läderskydd (teknikskydd)
Fina va? Det tycker jag i vart fall.



Tänkte jag ska slänga in båda filmerna från Laholms Rf (debuten 1.10) med Rolle :)

Om jag vet hur man gör dvs haha