off to work

Eller är redan på jobbet rättare sagt, började för nästan 1 timme sedan.

Var uppe med tuppen idag, dvs 7.00 för att åka till stallet o rida, stod kvar hinder material i ridhuset, ingen jätte rolig häst att rida idag dock. Spänd, stannade på kryssen, var spookey i alla hörn och livrädd för bommarna. Ibland undrar jag hur den där hästen fungerar. Ena dagen som en ko andra som han aldrig hoppat en hinder i sitt liv. Dessa dagarna känns det som man tar 5 steg tillbaka i sin utveckling. :(

Ska trimma bommar imorn med eftersom det står kvar. Blir dock ännu tidigare till stallet imorn då jag börjar 9.00. Inte lika skoj.

Nu ska jag se om jag hittar en app till android så jag kan mobilblogga. Borde ju inte vara omöjligt....

Inköp

Idag har jag bara glidit runt på nätet mellan varvet på jobbet, tur man har flexibelt jobb ;) Hittade två bett som jag köpte, ett Nova bett, har dö länge funderat på det, de sägs vara bra för både starka och känsliga hästar då det är så mjukt.

"Novabett är marknadens ledande syntetbett och nordens mest säljande, kvaliten och materialet gör att Novabett rekommenderas av ledande veterinärer och används av flera elitryttare. Bettet är mycket bekvämt för hästens mun, formar sig och som gör att hästen gärna ”tuggar på bettet”.  Novabett är tillverkat utav Polyuretan, marknadens tuffaste syntetmaterial och alla metalldelar är av rostfritt stål för att förhindra rostangrepp och eventuella allergier."




Det andra är ett fullcheek bett som är tvistat. Lite "skarpare" men ändå schysst liksom. Kommer variera mig på dessa ett tag o hoppas att han kommer gå bra på Nova bettet. Han har verkligen inte varit bra de två sista dagarna, bitit sig fast och igår fick jag tom rida i galopp på helt långa tyglar för han bara bet fst i höger sida hur jag än lirkade och hade mig.... Kändes isf avslappnat o bra att göra ökningar o minskningar på långa tyglar haha men iaf.

Ska ringa Stefan imorn o föhoppningsvis få in en träning på tisdag. imorn blir det stallet 7.00. Puuh. Om en timme när jag slutar ska jag til hemmakväll o köpa alla hjärtans dag present till johan. o sen sk ajag hem o frosssssa GLASSSS. Och imorn trimma Rolls :) innan jobbet.


En timme kvar tills jag slutar

Tjingeling

VILL HAAAA

jag har hittat sadeln jag vill ha Santa Cruz Facundo. SJUKT SNYGG.

Var inne en sväng på tradera innan o hittade den, klickade även hem en luva som jag tyckte var lite cool :)



Bad tina kolla efter chaps och HL schabrak til mig i Scandinavium. Åh jag vill så gärna ha det, o jag saknar min bruna utrustning. Jag hade så gärna velat ha den sadeln, i kalvskinn dessutom. ¨¨

Ja, det blev ingen veckas semester nästa vecka, ska jobba ons torsdag ändå. Så hoppas Stefan kan lägga träningen på tisdagen :/ Ska kolla om Matilda vill följa med mig.

Sen är det tävling nästa lördag! PEPPAD!
Idag körde jag o tina till stallet redan kl 7.00 innan vi åkte till jobbet, snacka om framförhållning :) Kändes rätt skönt att man var ledig efter jobbet o visste att man bara kunde vara hemma o ta det lugnt, jobbar hela helgen fre-sön 9-21. Så imorn kommer jag inte hinna rida o lör,sön ska jag försöka rida innan jobbet, för det är hinderhelg på Willands så det är perfekt att trimma lite bommar o småhinder.

Skickar ett litet <3 till Jeanette, tänker på dig! BAMSEKRAM

ledig fast jobb ändå

Mitt andra jobb ringde idag, o jag hade bara inte mage att säga nej så jag ska gå in o jobba mellan 14.30-21.30 idag. Jag har ju som sagt "semester" nästa vecka, och blir av med två arbetstillfällen så därför tänkte jag att då kan jag lika gärna gå in o jobba i Tollarp.


Jaha o jag har försökt lära mig mobilblogga, men jag hittar ingen app till Android, ngn som vet hur det fnkar?

Det gick iaf väldans bra på tävlingen i lördes, felfri på hinder i första klassen, la en volt till 2:an, hade på tok för dålig galopp. Och ett ned i andra klassen, blev en förhållning för mkt.  Men som fler än jag konstaterade så har det hårda arbetet gjort sig förtjänt nu för det var dom bästa rundorna han o ch jag gjort. Tack såklart till Stefan också, ska dit nästa tidag/onsdag och hoppa innan åstorp. Ska gå 1.10 där. :)

Rolle får vila idag, han kändes fortfarande lite trött igår när jag red på utebanan, så jag är ärdd att ta honom för hårt så han får ta det lugnt i stormen idag.  Det är hinderhelg på Willands i helgen så hinderna står kvar fre-söndag, så jag ska försöka hinna rida o hoppa på lördag morgon tiiidigt innan jobbet. Söndag ska tina ta honom så det blir nog perfa.



Haaha Johan han filmade med min kamera, men tydligen glömde han rec knappen så det blev inget, tina filmade men på videokamera så vi har inte kunnat lägga över ngr klipp. Håll ut tills nästa tävling då ska ngn som kan få filma :)



Teknikskydd?

Ibland är jag nog duktigt förvirrad. Kom att tänka på att Stefan sa till mig igår att senare framåt kan vi prova att sätta på ett par teknikskydd bak på honom, okej tänkte jag. Hur faaan ser teknikskydd ut? Jag har alltid haft välhoppande hästar som varit rädda om sig så jag har inte behövt det. Så jag googlade. HALLÅ det  är ju sånna skydd som jag satt o red med varje dag innan, ni vet sånna som går runt kotan och är öppna fram. Typ som PRO skydden, nu rider jag inte med dem bak men jag har gjort tidigare, men visste inte att de klassades som teknikskydd. Så ju hårdare man drar åt skyddet, ju mer effekt får man. Jahopp.

Jag vet sen Falsterbo att de vägde skydd och liknande för att "tyngre" skydd såklart påverkar att hästen lyfter bättre och jag har alltid trott att det är det som räknas till teknikskydd.

Men om jag nu ska köpa teknikskydd så får det nog bli Eskadrons

Nu slutar jag jobba :) Tjoooohooo

Idag blir det bara joggning av Rolle som nog är lite mör efter igår.



längesedan

hm. Ja det finns tydligen de som faktiskt är intresserade av mitt liv. Framför allt så kommer jag nog hålla mig till att skriva om hästarna och utvecklingen där. Ska blir bättre på att fota och filma, ska sätta Johan på att filma i helgen, FÖRSTA TÄVLINGEN FÖR ÅRET, + johans första hästtävling o det är ända i Laholm. Jag är impad av min sambo :)

Ska lova att läga ut bilder mm efter lördag, så vitt som jag kommer runt banan haha.

Var o träna för Stefan idag, SJUKT nöjd. Jag har ju en tendens till att attid blaima mig själv när jag får ett nedslag eller liknande, men stefan sa till mig idag att jag ska lägga över minst 50% på hästen, tar han inte den förhållningen så är det hans fel, då får han ta på sig nerslaget också. Det är ju bara det att jag blir så besviken för jag "överjobbar" mig som Stefan säger, jag vill helst hoppa hindert åt honom. haha o det går ju inte.

Nu ska vi jobba med bommar, fatta galopp innan en bom, gör halt mellan två bommar osv. Efter ett par halt- ryggningsövningar fick vi till den sista linjen fint. Trekombinationen sa Stefan att där skulle jag bara le o se glad ut för det skötte han bra. Avslutande sa han att - Ja vi har en del att jobba med :)  Men nu taggar jag bara till att jobba ännu hårdare. Han ska bli avslappnad, reglerbar direkt samt helt loss. OCH LUVA PÅ HONOM sa Stefan. Ok, då kör vi på det. Har faktiskt inte använt luva de senaste tävlingarna men jag minns sist jag hade det hemma o red med blev han mkt mer avslappnad.




bjuder på en gamla bild sen pay and jumpen i november.