a la morberg

Idag har JAG gjort musselsoppa på jobbet. INTE illa pinkat va? Fast jag hade handskar på mig för jag är ju inte vidare förtjust i skaldjur o det luskade rutten fisk verkligen.

Det var ett enkelt recept som Per Morberg hade gjort

Antal portioner 4
Färdigt på: 30 min
Ingredienser

1 kg musslor
0.33 purjolök
1 morot
4 schalottenlökar
4 vitlöksklyftor
0.5 dl olivolja
4 dl vitt vin
5 dl vispgrädde
salt och peppar
1 lagerblad
1 kvist timjan

Gör så här

1. Skrapa och tvätta musslorna noga, se till att inga musslor är öppna eller är trasiga.

2. Skär alla grönsaker och lökarna i fina bitar à 0,5 cm. Hetta upp en kastrull.

3. Häll i oljan och musslorna. Rör om och häll i vinet, grönsakerna och grädden.

4. Rör i kryddorna, salt och peppar, lägg på ett lock och låt musslorna koka tills dom öppnar sig. Serveras ångande med hackad persilja.


Älska päron Loka , eller ja det finns mååå...

img_1843 (MMS)

Älska päron Loka , eller ja det finns mååånga goa smaker ! Ska önska mig en egen kolsyremaskin när jag fyller år :)


COFFEEEE

började dagen med en kaffe på bagles ;)

whaat to say

började jobba 8.00 igår och sluta jobba 8.00 imorse, börjar nästa jobb 8.30. -21.00

Pengar rullar in som det ska det går bra nu, kompis det går bra nu

Veckan som följande ser ut, jobba idag imorn o fredag. Ledig lör-söndag. Fest på lördag? Och funktionär på Söndag på Gärds fälttävlan :) O maaassssa jobb nästa vecka. Ska träna med Z på lördag morgon innan vi flyttar henne till nya stallet :)




time..

varför i hela friden springer ens lediga dagar ivög? Har träffat Lotta som kommit hem från Montenegro efter en månad, mkt snack och mys på Cafe Fenix med alla fina tjejer! Sen blev det hem och laga mat o så kom mannen hem, ja o de var ju kul? Han somnade på soffan kl 18.00 o sover fortfarande.... :) jobb fram till fredag, sen led lör-sön, flytta Z på ördag o söndag är det fälttävlan på Gärds. Busy life.



Jisses vad håret mitt ser blond ut? Jag som brukar gå o tycka att det inte är så blondt, haha kanske blir man lite blind i sin egen spegelbild.





trött söt sambo <3

Monday lilly

Så här vacker var min måndags morgon i stallet






Vackra häst!




bildbomb

Igår var vädert UNDERBART! 20 grader varmt och jag satt och red i endast t-shirt. Visst är hösten bra underbar!









Ser ut som hon tycker det är vääääldans skönt!



Så charmig är denna häst alltså!


Finaste hästen som finns!

img_2137 (MMS)

Finaste hästen som finns!


Har vi haft kul på vår utbildning elleeeer??

img_4562 (MMS)

Har vi haft kul på vår utbildning elleeeer??


Utbildning. Pust. Solen skiner & jag vill ...

img_9719 (MMS)

Utbildning. Pust. Solen skiner & jag vill inte alls sitta här


Gjort en smoothie efter min promenad. Supe...

Gjort en smoothie efter min promenad. Super gott och lätt. Frysta hallon, mjölk, och turkisk yoghurt, man kan också ha glass för att det ska bli lite sötare.


Fick hem en påse glass bara sådär :) lucky me

img_3352 (MMS)

Fick hem en påse glass bara sådär :) lucky me


sovmorgon

idag igen :) vaknade vid halv 9 av syrran skicka sms. Vädert var ju inget att hurra för idag så jag ligger kvar i sängen en stund till.







Ska gå till en inredningsbutik sen vid 10 o se om jag får tillåtelse att sätta upp väggdekor i vardagsrummet, väggarna är ju inte tapet så det bör väl funka då? I min förra lgh hade vi det på väv och det var ju inga som helst problem, mn jag får höra med min man helt enkelt :)

Igår var det 2 månader tills jag fyller 25! Herregud var tar tiden vägen? 25 år!!!! Har iaf önskat mig D&G parfymen nr 3 av Johan, den är heeeelt underbar.

Jag har också önskat mig; Rutiga kokboken , soda stream, resväska. :) Det är allt jag kommit på, så svårt när folk frågar o så har man ingen aning. Smycken har jag gott om så det vill jag inte hal. Det låter ju jätte otacksamt, men jag tycerk det är onödigt att ge ngt man inte kommer ha användning av ändå-


kör en update senare i em :)

Mina fina löpardojs ska få sig en omgång i...

img_1426 (MMS)

Mina fina löpardojs ska få sig en omgång imorn.  Inköpta på team sportia för kampanj priset 699:-, det är viktigt med bra skor. Jag dom har/ haft svårt med skor har äntligen fått hjälp och hittat ett par. Det är med inlägg i hålfoten som gör att foten inte sviktar!


Vinnaren!! :)

img_8112 (MMS)

Vinnaren!! :)


Tillåt mig att LE

jag älskar människor som har god självinsikt!

on work

Jobbar, drygt 2 timmar kvar tills jag slutar. Jag o mannen sitter och spelar Wordfeud med varandra :) haha, snacka om att telefonen gått varm idag :P

Fick bekräftelse på mitt mail som jag väntat på, nu är det bara att fortsätta vänta.... Keep your fingers crossed for me!!

i helgen var det fest hemma hos mig :) Massa härliga människor + syskonen såklart :) Trisst nog var inte utekvällen lika kul, 1h,20min i kön gjorde att man tappade humöret liiiite. Så det bar hem ganska tidigt och det var skönt att inte vara bakis i söndags :) Tog lite foton för en gång skull, BRA DÄR GUSTAFSSON! :)

Tog dessutom Twinrix sprutan häromdagen, känns bra att ha det gjort, det ska tas en till om en månad. Sen är man skyddad iaf. Visst visst hepatit finns i Sverige med , MEEEN nu ska vi till Thailand, det är dock lite annorlunda men både mat, kultur och hygien.



Såhär snygg var min sminkning som Jennie gjorde



Och nej, det är faktiskt inte lösögonfransar, jag har så långa naturligt så jag kan väl bara le och säga att jag är lyckligt lottad :)





Söta syster & jag





finaste tjejerna! <3

Jobbar 8.30-21 idag. Gör en uppdatering om...

Jobbar 8.30-21 idag. Gör en uppdatering om helgen senare :) håll ut!


Förresten har jag nämt att jag är TOKIG o ...

img_2315 (MMS)

Förresten har jag nämt att jag är TOKIG o Langos och att jag är en mästare på att göra dem? Gjorde det i fredags till mig och johan, o i lördes åt jag & Emmy det :)


Dagens outfit. J L jeans, skjorta från esp...

img_1205 (MMS)

Dagens outfit. J L jeans, skjorta från esprit, stövlar från Vagabond och trenchcoat från hm


sista jobbnatten

yep yep. Imorn 10.00 går jag av, inte sovit ngt idag så jag kommer förmodligen vara dead meat imorn bitti. Hem o SOVA.

Imorgon blir det väl en ganska fullspäckad dag,träffa lite vänner, handla, göra hemmagjorda Langos. Mina smakar som riktiga köpe langos, fast MYCKET GODARE. Sen blir det att ta första vaccinet till Thailand. :/

Lördag är det fest hos mig, Emmy, lina, emelie och jag än så länge :) ska bli mycket spännande, längesen jag var ute.

Dessutom är det ***planer på gång. Så det blir väl snart ett litet möte så vi har allt fixat och klart. Det ska bli såååå skönt.

Har dessutom spenderat dagen med att kolla på EM i madrid i hoppning. R-G är KUNG! Sverige kan fortfarande ha medaljchans. Imorn kl 16.30 på Eurosport sänds finalen!



¨Ninja La Silla och Rolf-Göran Bengtsson avslutade felfritt för Sverige och Rolf-Göran ligger 6 i den individuella tävlingen.
Svenska laget är också sexa men det är oerhört tätt mellan lagen från placering tre till sex.
- Mindre än ett nedslag så vi har fortfarande chans på en bronspeng, säger Sylve Söderstrand.
Henrik von Eckermann och Coupe de Coeur var felfria förutom vattentrampet.


Henrik von Eckermann har tävlat Coupe de Coeur vid ett par tillfällen under augusti och ekipaget har samlat flera placeringar, bland annat blev det en andraplats i Hachenburgs Grand Prix under helgen som gick.
- Det är en häst med extremt mycket kapacitet som är väldigt trevlig att rida på, säger Henrik von Eckermann.
Coupe de Coeur är en 14-årig hingst efter Calido I och har bland annat varit Ludger Beerbaums världscupfinalhäst 2009 i Las Vegas och 2011 i Leipzig, Tyskland.
- Det är jättesnällt av Ludger att ställa honom till förfogande, det är inte som att han har tio andra GP-hästar som står och väntar i hörnen, fortsätter Henrik.

STORT CRED till Henric Von Eckermann som bara ridit den hästen han startar i en månad? HELT SJUKT GRYMT

Fina z gick som en klocka idag, härligt me...

img_2202 (MMS)

Fina z gick som en klocka idag, härligt med sånna dagar man inte vill hoppa av hästen för hon är så fin!


Stört beroendeframkallande!!! Men kul och ...

img_8791 (MMS)

Stört beroendeframkallande!!! Men kul och allmänbildande


godkvällalla

hallå hallå. Här har det varit lite tomt på senaste, kan bero på att jag har så många järn i elden igång.

Massa spännande telefonsamtal och möten som planeras in, detta kommer bli riktigt bra. Och jag längtar något enormt mycket! Det kanske redan blir efter årsskiftet? Vem vet.

Idag är det (onsdag kväll) man blir ju lite lätt knäpp när man jobbar nätter vs dagar, och jag slutar 10.00 imorn, ska då åka till Z och rida :) Tar en sväng ut i skogen, fre-lör rider Emmy och så rider jag söndag. Ska bli såå skönt att flytta Z med om två veckor till stallet med ridhus, det börjar bli höst nu på riktigt, igår blåste nog stormen "Katia" in och jag red i storm, det bekom inte Z speciellt, men jag är inte så förtjust i det. Speciellt nu när regnet kommer också.
Idag har jag varit och gjort vid mina naglar hos duktiga Ida på Nails with lowe sen har jag lagat århundradets bästa maträtt enligt mig själv :) Kyckling currygryta!




Såhär seer resten av min kväll ut, räddad av powerking och datorn :)


monday morning

vaknade 9.00, skönt, ska in och dubbelbemanna på jobbet idag. Börjar 10.00. Blir nog en lugn dag för min del, ska hem till johans syrra o käka ikväll och sen jobbar jag natt tis-tors denna veckan. Så en ledig helg till :) Och nästa helg åker jag och syrran och en annan arbetskollega på utbildning till Veijbystrand ( ingen aning om det stavas så) men det är ett ställa för konferens och spa och hotell. Så från re-sön blir det hotell, gooood mat och spa och lite föreläsningar. Jag ska bla gå på arbetsledar kursen. Spännande.

här ska jag befinna mig :) Ska nog göra en fotmassage, maan får inte glömma ta hand om fötterna

Var och kollade på Hässleholmstävlingarna igår, vädert var ju så fint så jag drog med Jennier, hann se första klassen bara sen började det åska rejält och regna. Så vi körde minsann hem igen. Förra helgen när vi var i Elsöv var det SUPER väder. Men det är väl bara att inse att hösten är på g. Och med hösten blir det höstmys och höstkläder som åker fram. Inget ont som inte har ngt gott med sig.

har varit dååålig med att ta foto i helgen, vet inte varför.  ;)

BÄSTA Z

SÅÅÅ duktig hon var igår! Efteranmälde till 1.00 för att hon var så spänd i 90 klassen, så det var direkt upp och in först, lite knepig bana med korta svängar från långsidan men Z kom runt hela klassen lite mindre spänd, det blev ett par pet, när hon blir vinglig och inte riktigt har bjudningen tappar hon benen. Men jag är sååå glad hon gick runt banan och var hysat lugn :) duktiga bebishäst. Nu blir det hårdträning och ska ringa Stefan nästa vecka :)

Idag ska jag o J åka till Hässleholm och kolla lite, har inget annat direkt planerat, Z har vila idag och sen ska J hjälpa mig lägga upp ett tränings schema.

Fick även erbjudande igår om att hoppa en tjejs häst, hon var för lång för den och tyckte jag passade perfekt, så vi får se vad det leder till :)

tävling imorn

Sökresultat

Visar ekipage som matchar "gabriella gustafsson", totalt 19 starter

Hässleholms Hästsportförening

0.90 bed. A Avd. B

Lördag 10 September 2011

Följ resultat för Gabriella Gustafsson

Följ resultat för Zamora





Gabriella Gustafsson
Gärds RF

Zamora

Gribaldi - Pion

Äg: Emmy Linde

skm | sto | 2004

Startlista



I rest my case

trött och gnällig, tröttgnäll, trött på GNÄLLIGA MÄNNISKOR! SLUTA GNÄLL FÖR FAN och se hur bra ni egentligen har det? NÄÄÄ för det gör man aldrig för man ska alltid gnälla. Jävla tröttsamt, hatar gnäll, hatar att jag gnäller, hatar att alla STÄNDIGT GNÄLLER PÅ FACEBOOK OM HUR JOBBIGT DET ÄR ATT JOBBA, ELLER HA EN FIS PÅ TVÄREN,ELLER ATT VARA FÖRKYLD, ELLER OM ATT MAN INTE HAR MATCHANDE KLÄDER TILL SKOLAN, ELLER ATT MAN TYCKER ILLA OM IDOL. SLUTA GLO DÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅ FÖR FAN, HUR SVÅRT SKA DET VARA. JA JAG ÄR PISST OF, JA DET ÄR JAG OCH DET FÅR JAG VARA,  JAG FUNDERAR ALLVARLIGT PÅ ATT PLOCKA BORT ALLA GNÄLL MÄNNISKOR PÅ FB, NI ÄR ENERGITJUVAR OCH JAG GILLAR DET INTE ÖR JAG ÄR EGENTLIGEN EN POSITIV MÄNNISKA! punkt.





trött.

idag blir det inga blogg inlägg, pga jag jobbar 8-23+ jour till 9,30 fre morgon. Pass som heter duga.

Hoppas dagen går fort idag, är inte alls pepp på att jobba idag :( Hatar när man har sådana dagar. Jag har dessutom tusen saker att göra på fre, hämta släp, tränam ed Z, fixa för tävling och massa andra saker. SKÖNT med ledighet i helgen iaf.

Fick ett sms av en vän från högskolan igår, inte ofta man får ett sms med erbjudande om 100% vik på en tjänst som fältare. Något jag verkligen hade velat prova.

Hoppade med Z igår, gick relativt bra med tanke på jag flög i backen igår haha, hann knappt komma upp så skenade hon iväg o bockade medans jag hände kvar i halsen :P måste sett sjukt kul ut, upp igen gustafsson :) Det blåste ordentlgt så hon var extra spänd, hoppade 1 meter och det gick bra med lite bättre grundgalopp, hon är ju ganska stor så hon behöver en ordentlig galopp, har lite problem med vänster, måste trimma bort det! Men det hjälper nog J mig med på fredag.



Funderar på vilken ny kavaj det blir med?

Animo?

GPA ?

Equiline?

Ska givetvis vara en softshellkavaj

animon är snygg!



Älska denna med Swarowskikristaller på knapparna

GPA:n, snygg och stilren!


Soffchill på jobbet, jobbar till 10.00 imo...

img_6677 (MMS)

Soffchill på jobbet, jobbar till 10.00 imorn. Direkt till stallet o trimma z , sen vidare o hjälps emmy med Harry.  Ledig imorn och jobbar sen 8-23 + jour tors och går av 9.30 på fre så direkt att hämta släp och köra och trimma z inför  helgens tävling! Längtar såå mycket. Blir nog två klasser då. Ska också göra en hemskt jobbig sak imorgon, men det är ngt som måste göras. Ska berätta en riktigt dålig nyhet för en vän som är utomlands. Vet att det kanske påverkar hennes resa men jag vill inte ha samvetet på mig att jag vetat om detta i två veckor så hon blir besviken. Trots allt så kommer sanningen alltid fram och den är ibland hård och väldigt rättfram. Men det är det enda rätta just nu. Strax börjar criminal minds :)  ska uppdatera bättre med ;)


SMS-inlägg

img_0969 (MMS)


Linnerundan nu!!

img_1903 (MMS)

Linnerundan nu!!


a lá gabbi

jahopp. Varför har man så svårt att säga nej? Jobb imorgon 8-22. Fast där trivs jag ju som fisken i vattnet så det ska vara lugnt. Jag hade ju tänkt rida imorn, har inte ridit Z på hela veckan! Hon hade tappsko och fick nya skor igår och jag har ju jobbat 9-21 både ons-tors. Men får ta igen det i helgen! Det blir en riktig häst helg anar jag :)

Pyssel med emmys nya häst och så trimma Z lite :) Antar Emmy säkert vill rycka man och bada honom o allt så han ser ut som en riktigt fin hoppehäst.

Imorgon ska jag prata med cheeeefen på det andra jobbet, märker att det är jobbigt att jobba dubbla jobb. Jag vill ju sååå gärna ha tjänsten som behandlingspedagog där. Jag vet där är tjänster lediga inom kort. Håll tummarna!

2½ timme kvar på jobbet för idag. Varit lugnt idag. Ems byter av mig ikväll så hon får ge mig mer uppdatering om hästen.

internet är knas så det blir inga bilder.


har...

nu har jag sökt. Puh, nu får vi se var det slutar.





På gymmet innan jobbet!!

img_7485 (MMS)

På gymmet innan jobbet!!